Cadeau voor het 100-jarige dorp

Hartelijk gefeliciteerd
Disteldorp werd in 1918 voltooid, maar het binnenstromen van de eerste bewoners vond voor een deel pas in 1919 plaats. Deze site is opgezet om iets over de oudste geschiedenis van het dorp te vertellen, maar ook om die aan te vullen. Er leven nu nog mensen die de geschiedenis van de eerste vijftig jaar (tussen 1918 en 1968) hebben meegemaakt. Nog meer mensen kennen de verhalen van de tweede vijftig jaar. Het is de moeite waard hun op te zoeken en hun verhalen te noteren en te kijken wat hun foto’s vertellen. Iedere woning van Disteldorp heeft een reeks bewoners gehad en herbergt daardoor een schat aan verhalen.

Je kunt zelf ook de geschiedenis van je woning onderzoeken. Het Historisch Centrum kan daarbij helpen. In deze website geven we al wat informatie over zelf onderzoeken en we laten voorbeelden zien van wat je dan te weten kunt komen.

Historisch Centrum Amsterdam biedt de site en de voorlopige inhoud aan als cadeau voor het 100-jarige dorp. Het is aan de bewoners van nu en die van vroeger de inhoud samen met ons aan te vullen.

Frits Prior

Historisch Centrum Amsterdam Noord

Contact