Wie gaf dit cadeau?

Deze site is gemaakt door Historisch Centrum Amsterdam Noord, een organisatie gedragen door vrijwilligers met een passie voor de geschiedenis van Noord. Toen we kort geleden hoorden dat Disteldorp het 100-jarig bestaan ging vieren, leek een website over de oudste historie van het dorp een goed idee. Twee weken geleden was er nog niets, nu is er deze voorlopig gevulde website al. We zijn benieuwd of we jullie enthousiast kunnen maken samen met ons nog meer onderzoek te doen.

Verzamelen en bewaren 
Wij verzamelen en bewaren foto’s, films, documenten, boeken en verhalen over de geschiedenis van Amsterdam Noord. Veel van wat in ons centrum aanwezig is, werd ons aangereikt door bezoekers.

Boeken en activiteiten
We onderzoeken de geschiedenis van Noord en geven informatieve boeken uit.
We organiseren tentoonstellingen, bijeenkomsten, excursies en wandelingen om de geschiedenis van Noord breder bekend te maken.
In het centrum zijn veel boeken over de geschiedenis van Noord te koop en we hebben een zeer ruime bibliotheek.

Familie- en buurthistorie
We geven op verzoek advies bij het onderzoeken en het vastleggen van familiehistorie en de historie van de buurten en dorpen in Noord. Deze site is gemaakt voor het 100-jarige dorp en de bewoners van Disteldorp om hun buurt- en woninghistorie samen met ons verder te onderzoeken.

Contact over de site: Frits Prior, fritsprior@planet.nl

Historisch Centrum Amsterdam Noord
Johan van Hasseltweg 32 b
1022WV Amsterdam
020-6328647

Maandag:     13:00  – 16.00 uur
Dinsdag:       10.00  – 16.00 uur
Woensdag:   10.00  – 12.00 uur
Donderdag:  20.00 – 22.00 uur

Verder volgens afspraak:
hcan@xs4all.nl